Advanced modeling & business process management met BPMN

Deze cursus gaat over de BPMN 2.0 diagram technieken, procesmodelleren, simuleren van procesketen verwerking en Business Analyse met ook oog voor Business Process Management.

BPMN 2.0 is een modelleertaal waarbij we business proces flows, events & error handeling en terugdraaien van transacties kunnen modelleren. Ook het beleggen van verantwoording is in BPMN mogelijk. Voor interactie tussen partijen kunnen we conversation diagram of het choreography diagram gebruiken.

Kenmerken

Wat gaan we doen in deze cursus?

In de cursus gaat de deelnemer direct aan de gang zet met praktische oefeningen en praktijkcasus over het ontwerpen van IT-oplossingen en analyseren van business processen. We gebruiken BPMN om procesmodellen te maken en bekijken andere proces modellering en analysetechnieken ter ondersteuning.

Doelgroep voor eenieder die betrokken is bij het modelleren van processen, zoals business analisten, procesontwerpers, procesanalisten, materiedeskundigen, proceseigenaren, procesmanagers, functioneel beheerders en AO-medewerkers. 

Examen
Het examen bevat 30 meerkeuzevragen, is open boek, en duurt 3 uur. 56% goed dan geslaagd. Slaag je dan ontvangt de deelnemer het professional certificaat “Certified Business Analyst & BPMN Professional” via het examenistituut The Busines & IT Exams Asociation (bitexa). Mocht je door omstandigheden het examen niet succesvol afronden, je kan één gratis herexamen afleggen.

Studiepunten 10 ECTS. 

Literatuur

Inhoud 

Niveau & voorkennis verwacht wordt basiskennis over processen en control flow. Mensen zonder BPMN-kennis kunnen een extra pre-course dag volgen voor een schappelijke prijs, om ontbrekende basiskennis over analyse en BPMN op te doen. Hbo-denkniveau wordt verwacht. Het is een cursus op HBO/post-hbo-niveau.

Investering zie prijsinformatie. Let op, bijkomend materiaalkosten en eventueel examenkosten. Tip: kies de optie startgarantie, dan start de cursus altijd (in overleg).