Analyse en ontwerp advanced met BPMN + UML en andere technieken

Bij het maken van een product is analyse en ontwerp nodig. Daarvoor zijn veel technieken beschikbaar. De meeste technieken zijn zo volwassen geworden dat niet alleen IT producten maar ook non-IT producten kunnen worden verkend, geanalyseerd en worden ontworpen (specificeren).

Uitvoering: 4 dagen (uit te breiden bnaar 6 dagen eventueel).
Uitvoering eens in de 2 a 3 weken een lesdag. Kan ook online in 11 Skype sessies van ongeveer 105 minuten (+/- kwartier).

Start; Ook bij kleine groepen starten wij! Start gebeurt altijd in overleg.

Examen
Het examen betreft een open boek examen met 30 meerkeuze vragen, duur 3 uur. In plaats van het meerkeuzevragen examen kan je ook een examen praktijkopdracht worden uitgevoerd.

Doelstelling:

Literatuur: Praktisch UML versie 4. BPMN2.0 Modeling and Reference guide, OMG BPMN guide en OMG UML guidesdiverse ebooks/artikelen.  

Inhoud:

Doelgroep: degene die kennis wil nemen van UML, het jargon, de begrippen, de modellen en hoe de samenhang UML en object oriŽntatie is en ook BPMN willen kunnen toepassen, zoals: informatieanalisten, business analisten, functioneel beheerders, systeemanalisten en -ontwerpers. Voor degene die use cases en procesbeschrijvingen wil op stellen en samenhang tussen use cases wil bewaken.

Niveau & voorkennis:hbo-denkniveau wordt verwacht. Eveneens basiskennis over procesmodellen en UML. N.B. weet je nog niet veel hierover, er is een extra 5e dag die we vooraf de start van les 1 kunnen verzorgen om je deze kennis bij te brengen.