Business Analyse, Procesontwerp, Informatieanalyse & Databaseontwerp

De module is professional / proficiency level cursus het gebied van Business analyse van beging (inception fase ) tot aan technische ontwerp fase (logical data model).

De deelnemer leert diverse analyse technieken, waaronder de  generiek toepasbare gestructureerde analyse aanpak van Yourdon. Verder leert de deelnemer  verschillende modelleringstechnieken op processen en proces flows te beschrijven, om informatie te modelleren en gegevenssamenhang te beschrijven en om gedrag en interactie van systeem en actoren en onderlinge compo0nenten van een informatiesysteem te beschrijven.

De deelnemer gaat van driver -goal analyse, naar context- & domein-analyse naar requirements analyse en het modelleren van business processen en informatievoorziening om uiteindelijk te belanden bij een database schema wat de informatievoorziening perfect ondersteunt  m.b.t. rapportagebehoefte en beheersing van processen.

Literatuur:

Inhoud:

Doelgroep:
informatieanalisten, business analisten, functioneel ontwerpers, product owners, requirements engineers, allemaal met 2 of meer jaren werkervaring. 

Niveau & voorkennis:
vereist een HBO/WO werk- en denkniveau. Verwacht wordt basiskennis over BP<MN of UML of analyse. Heb je dit nog niet of te weinig werkervaring, er is een pre-course dag te volgen.

Masterclass uitvoering
bij de masterclass variant wordt na de 4 dagen les, een praktijkopdracht (examenopdracht) uitvoering ingezet. Dit betekent 2 extra lesdagen in de vorm van contact momenten, feedback momenten en begeleiding van een door de deelnemer zelf gekozen opdracht (veelal uit zijn/haar werkdomein). Doorloop is een 8 tot 15 weken.  

Planning en start: 
Wij starten altijd, ook met kleine groepen. Met een startgarantie kan je ook direct starten.

Kosten: zie kostenspecificatie. Let op de extra kosten voor materialen en examen. 

Examen: 
De deelnemer kan via The Business & ICT Exam Association, het Certified Business Analysis Professional certificaat behalen.  56% goed beantwoord, 30 meerkeuze vragen. Kan online worden afgelegd. 1 gratis examen herkansing is mogelijk.