Business Intelligence & Data Warehouse Design

Business Intelligence betreft een set van gereedschappen om decision support te geven aan gebruikers en management. Een goed datamodel voor je data warehouse is nodig om grote hoeveelheden aan data te kunnen doorzoeken en analyseren.

Deze cursus betreft een professional level cursus Data Warehouse Design en BI Architecture.

Inhoud

Uitvoering:  4 of 5 dagen, doorloop 8 a 12 weken. Kan ook online.

Start en investering: zie kostenspecificatie. Heeft u een startgarantie dan start de cursus altijd voor u, we bepalen dan samen de startdatum.

Literatuur: 

Doelgroep: Business- en informatieanalisten, functioneel beheerders, database ontwerpers maar ook belanghebbenden uit de business die bezighouden met het vastleggen van de informatiebehoeften binnen een organisatie voor uiteindelijk  business intelligence reporting of data mining activiteiten. Architecten, ontwikkelaars en gebruikers die betrokken zijn bij het specificeren van informatieverzamelingen en informatiesystemen voor gebruik in het business intelligence proces.

Niveau & voorkennis:
 kennis over conceptueel data modeling wordt verondersteld, basiskennis SQL wordt verondersteld. WO/HBO -denkniveau wordt verondersteld. 
Mis je werkervaring of kennis van bovengenoemde, dan is er een precourse dag te volgen waarin we deze kennis aanreiken/opfrissen.

Examen:
Het examen bevat 30 meerkeuzevragen, is open boek, duurt een 3 uur maximaal. bij 17 vragen of meer goed ben je geslaagd. Je ontvangt dan van The Business & IT Exams Association het professional level certificaat Certified Data Warehouse Designer”.