Business Process Modeling met BPMN2.0


?De cursus gaat over BPNM 2.0, een modelleringstaal met 3 diagramtechnieken om processen, collaborations en interacties vast te leggen.

De cursu gaat over bedrijfsprocessen in kaart brengen (‘as-is”) en geeft inzicht in de werking en de afhankelijkheden tussen processen in het bedrijf. Je kunt daarna de procesflow analyseren of meten en verbeteringen aanbrengen in processtappen. Voor business process management (BPM) zijn deze BPMN-procesmodellen essentieel om processenketens te kunnen bekijken waar bijvoorbeeld knelpunten zitten bij overdracht van het werk tussen twee functionarissen/medewerkers.  

Wat gaan we doen?

Examen:
Het examen van exameninstituut BITEXA, heeft 30 meerkeuze vragen, duurt een uur en is open boek. Geslaagd bij 57% goed. Behaal je het examen dan krijg je het Foundation Certificate BPMN 2.0 Professional. Het exameninstituut biedt een gratis herkansing mocht je door omstandigheden niet slagen de eerste keer.

Uitvoering:
 2 dagen, klassikaal een lesdag per week of oneline (6 sessies van 105 minuten).
 
Voorkennis: hbo-denkniveau verwacht. Het is een HBO/post-hbo-cursus.

Studiepunten: 4 ECTS.  

Inhoud:

Literatuur:

Investering zie prijsinformatie. Let op, bijkomend materiaalkosten en eventueel examenkosten. Tip: kies de optie startgarantie, dan start de cursus altijd (in overleg).