Universiteit Leiden gaat samenwerking aan met ICT-opleider CAI

Den Haag, 5 juni 2006 – Vandaag maakt CAI ICT-Opleidingen bekend dat de eerste groep studenten is begonnen aan de 2-jarige deeltijd masteropleiding. Deze wordt gefaciliteerd door CAI samen met de Universiteit Leiden. De besprekingen voor deze in Nederland unieke vorm van samenwerking begonnen medio 2005. Voorlopig voor 10 jaar.

In 2 jaar Master

De studie leidt formeel op tot de titel Master of Computer Science maar de student kan tevens vakken kiezen uit andere richtingen zoals Master of ICT Business of Master of Media Technology. De studenten studeren samen maar hebben ieder een verschillend aandachts- of afstudeergebied. Deze flexibiliteit is kenmerkend voor CAI. Het instituut biedt 35 theorievakken waaruit de student een keuze maakt, passend bij zijn studierichting. Hierop aansluitend is zijn er diverse workshops of seminars te volgen die inzoomen op de verschillende aandachtsgebieden en worden verzorgd door gerenommeerde autoriteiten in het vakgebied.

Maatwerk door overleg en flexibiliteit

Begeleiders van CAI ondersteunen de studenten continue. De bijeenkomsten van de studenten worden in overleg met de groep en CAI gemaakt. Zo kan er rekening gehouden worden met factoren als overwerk, kinderopvang, vakantie of structurele files. Dit overleg geldt ook voor de locaties waar de bijeenkomsten plaatsvinden. Naast alle faciliteiten van CAI kunnen de studenten gebruikmaken van de services en faciliteiten van de Universiteit Leiden.