IT & ICT basiskennis; Hardware, Software, Cloud en andere Infrastructuren

Voor vrijwel iedere functie in de IT is een bepaalde hoeveelheid basiskennis nodig. Hoe de verschillende computercomponenten (hardware) er uit zien en wat hun functie is, welke infrastructuren er zijn, maar ook de gegevensinfrastructuur een organisatie nodig heeft?

Deze cursus voorziet hierin.

Kenmerken

Examen:
Examen betreft 30 meerkeuze vragen, open boek, duurt een uur, 56% behaald (17 van de 30) dan geslaagd. Je ontvangt van de examenorganisatie The Business & ICT Exam Association, het certificaat  IT & ICT Foundation.

Literatuur:
P. Aertsen & W. Saabeel, e-CF basisboek Infrastructure, Promanad (2019), ISBN 9789081731232

Inhoud: – cloud, operating systemen, computer hardware, soorten van computers, soorten van devices, software, netwerken, OSI model, GPS, Wifi, besturingssystemen, IT infrastructuren, gebruik en beheer van IT, bytes, bits en programmeertalen, security, data infrastructuren en SQL basics.

Doelgroep: voor degene die meer willen/moeten weten van de technische basisprincipes van computergebruik, zowel vanuit het perspectief van de gebruiker, als vanuit die van gesprekspartner binnen een organisatie. 

Niveau & voorkennis: geen. Het is een hbo-niveaucursus. 

Studiekosten: zie prijsinformatie en bijkomende materiaalkosten en examenkosten. Wil je de cursus altijd start koopt dan een startgarantie erbij.