Prijzen

De prijzen van trainingen, examens, literatuur en materialen zijn vermeld bij het kostenoverzicht dat bij elke training/module is aangegeven.

Kosten algemeen
Prijzen zijn BTW vrijgesteld, tenzij anders aangegeven, en gebaseerd op individuele open inschrijving. (factuur excl. 21% BTW is mogelijk,
zie hier). Kosten kunnen ook in 4 termijnen worden betaald. Er wordt dan 8% toeslag berekend. Losse arrangementkosten zijn 25 euro per dag. Zaalhuur en arrangement zijn inbegrepen bij de opleidingsprijs. Basistrainingsmaterialen eveneens. Bijkomende materiaalkosten zijn kosten voor extra zaken als proefexamens, casus, literatuur, handboeken voor examenvoorbereiding, etc.., de deelnemer kan deze zelf bestellen bij leveranciers of deze materialen via CAI bestellen.

Avondcursus is duurder (+25%, vanwege het geen reguliere werktijden betreft). Ook bij lessen van maximaal één dagdeel op een dag, is de prijs hoger (+25%, vanwege niet inzetbaar zijn van de docent op die dag). Bij individueel les met een docent wordt de normale prijs berekend maar is de trainingsduur ongeveer 55-65% van de groepsgewijze trainingsduur, gezien er effectiever les kan worden gegeven.

Kostenaftrek
Betaal je zelf als deelnemer, dan kunnen studiekosten fiscaal worden afgetrokken van de inkomstenbelasting, de zogenaamde
scholingsaftrek. Bedrijven kunnen voor sommige opleidingen of leergangen gebruik maken van subsidies.

Verschuivingen/annulering
Voor een losse decentrale examenaanvraag, verschuivingen van examen, annulering van examen e.d. wordt 19 euro administratiekosten berekend.
Er zijn spelregels en kosten voor annuleren of verschuiven van examens.

Bij incompany opleiding zijn er andere kosten.