SysML Foundations

SysML biedt de ontwerpen een 8 tal diagram technieken die een product en de werking daarvan vanuit verschillende invalshoeken kan vastleggen. Dit kan van high level en conceptueel om een domain te specificeren, tot zeer gedetaillieerd level waarbij we poorten, verbindingen en interfaces specificeren en de flow objecten die worden uitgewisseld.

In de cursus bekijken we de taal SysML en hoe de diagramnmen te lezen en te bergijpen. Ook eenvoudige modellen worden gemaakt. Een begin met een MBSE (model based system engineering) tool wordt gemaakt.

Doelstelling:

Uitvoering: 2 + (optie examen voorbereiding 3e dag)
This course can be delivered in English. Usually the language is Dutch. 

Literatuur:

Investering training: zie kostenspecificaties, let op bijkomende materiaalkosten. Heeft u startgarantie dan start uw cursus altijd in overleg.

Examen:

Na de examenvoorbereidingsdag kan men een examen via internet inplannen, het examen van The Business & ICT Exam Association, kent 30 meerkeuzevragen, duurt max. 1 uur, bij 56% goed dan geslaagd, is open boek (alles mag erbij worden gebruikt).
Bent u geslaagd dan ontvangt u van de examenorganisatie het certificaat SysML Foundations, model user. Mocht u door omstandigheden niet slagen dan kunt u 1x gratis herkansen.

Inhoud:

Doelgroep: diegene die SysML wil gaan toepassen en SysML wil begrijpen en weet wanneer welke techniek/diagram te gebruiken zoals: system engineers, R&D-medewerkers, programmeurs en systeemanalisten en ontwerpers. 

Niveau & voorkennis: hbo-denkniveau wordt verwacht, basiskennis van Object oriŽntatie en UML wordt verwacht. Mis je deze kennis: we hebben een pre-course dag om basiskennis UML-diagram technieken en OO te verkrijgen /op te frissen.